A meleg nyári napokon bőségesen terem az uborka vele egy időben rengeteg kövér porcsin nő a zöldséges ágyásokban. Ahelyett, hogy rossz szemmel néznénk rá, fedezzük fel inkább ezt a gyógynövényt, hisz annyi jótékony hatása van, hogy ha mindet megismerjük biztosan folyamatosan fogjuk fogyasztani. Például gazdag omega 3 zsírsavakban, magas C- és E-vitamin, valamint béta-karotin és glutation tartalmának köszönhetően immunerősítő hatást fejt ki. Antioxidáns tartalmánál fogva, lassítja az öregedés folyamatát.
Vértisztító, gyulladáscsökkentő és az íze! Kellemesen sós és savanykás egyben, abszolút fogyasztható kategória, még a finnyásabbak szerint is csak meg kell kóstolni és máris megszeretjük!
Nagyon jól harmonizál a friss uborkával!
Tegyük aprítógépbe vagy turmixba a következőket:
- 60 dkg uborka
- 1 nagy csokor kövér porcsin
- 600 gr natúr bio joghurt
- 1 kis fej fokhagyma aprítva
- 3 csipet só
Mixeljük simára, szórjunk a tetejére egész porcsin leveleket és körömvirág szirmot és kanalazzuk meleg nyári napokon!