Konyhakert a tápanyagokban gazdag terményekért és az egészség megőrzéséért!

online video tanfolyam gyakorlati bemutatóval

A sárgarépa tápanyagtartalma 40 év alatt 4%-ra csökkent (forrás: agrarszektor.hu), míg a növényvédőszerek mennyisége ezerszeresére nőtt. A csökkent tápanyagtartalom és a mérgező anyagok növekedése a terményekben a két fő ok, ami közrejátszik a legtöbb megbetegedésben.

Ne gondoljuk, hogy a naponta bevitt több kiló rossz minőségű táplálékot korrigálni lehet néhány pirulával vagy 1-2 csoda növénnyel. Folyamatos jó minőségű táplálékkal tudjuk csak szervezetünket egészségesen tartani.

A minőség alapja pedig egyértelműen az olyan tápanyagban dús talaj, melyben a növények megfelelő mennyiségben jutnak hozzá olyan természetes tápanyagokhoz, amelyeket be is építenek saját sejtjeikbe. Ezek a növények lesznek valódi táplálékok a szervezetünk számára, melyeket az emberi test fel tud használni és hasznosítani.

Az olyan cékla vagy sárgarépa, ami csak MŰ-kaját és vegyszereket kapott, soha nem válik az ember hasznára, még ha gyógyító hatást tulajdonítanak is neki.

A jól táplált talajban termett saját zöldség és gyümölcs a garancia arra, hogy a termények valóban tápanyag dúsak és vegyszermentesek legyenek.

 • ha van konyhakerted, de nem fordítasz gondot a talaj tápanyagtartalmára
 • ha kezdő vagy és szeretnéd látni, hogy a  gyakorlatban hogyan műveld kerted vegyszermentesen
 • ha próbálkoztál már konyhakertttel, de nem minden alakult úgy ahogy szeretted volna
 • ha szeretnél meglévő kertedből kevesebb munkával többet kihozni
 •  – akkor ez a tanfolyam Neked szól!

Több mint 4000 példányban elkelt ” A bőség kertje ” c. könyvem 2014 – es első megjelenése óta több alkalommal szerveztem gyakorlati tanfolyamokat, melyeken a résztvevők egyértelműen visszaigazolták, hogy az elméleti képzés mellett nagyon jó gyakorlatban is látni a különböző megoldásokat.

Mivel a konyhakert hónapról, hónapra változik, így nincs olyan időpont, amikor minden tevékenységet meg lehetne mutatni egyszerre. Ezért döntöttem egy olyan tanfolyam mellett, ahol egy teljes szezon során tudom bemutatni

 • a talajbiológiára alapozott termelés legfontosabb lépéseit
 • az aktuális tennivalókhoz kapcsolódó praktikus megoldásaimat
 • a tervezés – kialakítás – művelés egyes lépéseit
 • az egyes  növényekhez kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat
 • a konyhakertben megtermelt zöldségek egészség tudatos felhasználásának tippjeit

Vessző paripám, hogy minden talpalatnyi helyen termeljünk zöldségeket, fűszernövényeket, mert a saját magunk által megtermelt vegyszermentes zöldségek nem üres kalóriák, hanem valódi tápanyagok, a friss fűszerek pedig valódi orvosságok, hogy a zöldségek és gyümölcsök ízéről ne is beszéljünk.

A lehetőség a kiskertesek, balkonkertészek vagy akár a családi gazdaságok számára is nyitott: A talajbilológiára alapozott technológia segítségével nem kell a múlt századi földművelési technológiákat alkalmaznunk, ahhoz, hogy kertet műveljünk, hisz ma ez költség, idő és emberkímélő módszerekkel megvalósítható.

A több hektáros táblákon mért adatok alapján ötöde költségből lehet valódi élelmet termelni, higgyük el, hogy a kiskertekben is működik ez a technológia.

Valódi élelmet akkor tudunk termelni, ha a talajnak megadunk minden lehetőséget arra, hogy természetes úton termeljen vegyszermentes zöldségeket, gyümölcsöket, mert csak ezek lesznek teljes értékű táplálékok szervezetünk számára.

Sajnos szinte senkinek nem kell ma már a szomszédba menni ahhoz, hogy súlyos emésztési, hormonális vagy egyéb problémákkal küzdő embereket találjon, akiknek nagy része csupán helyes táplálkozással és teljes értékű vegyszermentes táplálékkall gyógyítható lenne.

Mindezt látva célszerű lenne nagyobb hangsúlyt fektetni a megelőzésre is, ennek az alapja egy jó konyhakert!

Ha már kellő motivációval rendelkezel ahhoz, hogy termelj, akkor lássuk mivel tud az online video tanfolyam a kitartásodhoz hozzájárulni:

 • minden hónapban hetente egyszer bemutatom az éppen aktuális kerti munkákhoz kapcsolódó praktikákat
 • mindezt megtoldom legújabb tapasztalataimmal, melyekkel még több terményt termelhetsz egységnyi területen még kevesebb energia ráfordítással
 • a munkaszervezés – időbeosztás  kérdéseiről is beszélek, melyek szintén megkönnyítik majd a munkádat 
 • ahhoz hogy a megtermelt termények megfelelően táplálják testünket és egészségünket szolgálják szintén nem kis feladat. Folyamatosan adok tippeket, ötletek az ételek elkészítésére és eltevésére is
 • a vegyszerek nélküli kert egy földi paradicsom, de ez igényli a legnagyobb kitartást és elkötelezettséget, hogy egy picit se – még ha nagy a baj akkor se – nyúljunk bele a természet menetébe. Higgyük el, hogy a természet tudja a dolgát! Hogyan vészeld át a nehéz pillanatokat, milyen elvek mentén tudsz kitartó maradni – ezekben is segítséget nyújtok.

Amit a videókban látni fogsz az a saját gyakorlati tapasztalataimon nyugvó kipróbált módszer, melynek segítségével úgy termelhetsz tápláló zöldségeket, hogy mellette még marad időd az elkészítésükre is!

Mellesleg ne sajnáld az idődet rá, mert ahogy az előadásaimon szoktam mondani a kert

5 az egyben: friss levegő, mozgás, szolárium, szauna és biopiac. Ennyi jó az egészséged érdekében – hidd el megéri!

Tehát,

 • ha kezdőként
 • vagy haladóként
 • vegyszermentesen
 • kipróbált, működő módszerrel
 • a természet elkötelezettjeként annak törvényei szerint
 • az élővilág tiszteletben tartásával és annak segítségével
 • kicsi vagy nagyobb helyen
 • viszonylag kevés idővel

      szeretnél kertészkedni

és mindezt a

 • saját időbeosztásoddal
 • otthonról szeretnéd megtanulni

….akkor ez a tanfolyam Neked szól.

Mit tartalmaz?

1, Egy éven át minden héten két videót a fentiekben megadott témakörökben, rengeteg információval.

2, A résztvevőknek meghirdetett időpontokban egyszeri lehetőséget a kertem megtekintésére, amely során lehetőséged lesz személyesen kérdéseket feltenni.

3, Állandó elérhetőséget a videók tematikus megtekintéséhez.

4. 10% -os kedvezményt az ötnapos biokerti életmód elvonulásra

Kezdés: március 10

A video tanfolyamot megrendelheted fél évre vagy egy évre. 

Fél éves előfizetés: 9000 Ft

Éves előfizetés: 15 000 Ft

A gyakorlati képzésen résztvevők eddigi véleményei:

Fontos számomra, hogy megfelelő tudást kapj a tanfolyamon, ezért 100%- os elégedettségi garanciát vállalok. Biztos vagyok benne, hogy olyan tudást kapsz, ami megkönnyíti számodra a kertészkedést, ez sok örömöt hoz majd az életedbe és a sok finom megtermelt termény pedig családod egészségét fogja szolgálni. Ha valami oknál fogva nem így éreznéd, akkor visszafizetem a tanfolyam árát.

0
  0
  Kosár
  A kosarad üresVissza a boltba