Hozzávalók 2 személyre
- 40 dkg tanyasi csirkemell
- 3 ek olívaolaj
- 1 kk őrölt rozmaring, 1-2 ág friss
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg árpagyöngy
- 1 kk őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- tengeri só ízlés szerint
- 1 db lila hagyma
- 2 db paprika (piros húsú)
- 1 db kicsi cukkini
- 1 marék mángold
- 1 marék lollo saláta
1, Tegyük az árpagyöngyöt forrásban lévő sós vízbe, dobjunk bele 1-2 rozmaring ágat és főzzük 50 percig, amíg megpuhul.
2, Kis üveg tálban keverjünk össze 1 evőkanál olívaolajat, 1 kk őrölt rozmaringot, 1 kk tengeri sót, 1 kk őrölt borsot, majd ezzel kenjük be a csirkemellet. Hagyjuk állni 30 percig.
4, Készítsük elő, szeleteljük a zöldköret hozzávalóit: lila hagyma, paprika, cukkini, mángold
5, Egy kis fazék forró sós vízbe dobjunk bele 2 gerezd fokhagymát és a mángold leveleket 2-3 percre, majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni.
6, Egy kanál olívaolajat forrósítsunk fel egy edényben és dinszteljük benne kis lángon 10 percig a lila hagymát, vigyázva hogy ne süssük túl. Ezután adjuk hozzá a leszűrt árpagyöngyöt és a felkockázott cukkinit, majd öntsünk rá annyi zöldség alaplét vagy vizet, hogy éppen ellepje, és lassú tűzön pároljuk 10 percig.
7, Öntsünk 1 ek olívaolajat egy serpenyőbe, majd tegyük bele a szalonna csíkokat, süssük pirosra, majd szedjük ki a serpenyőből. A vissza maradt zsiradékra tegyük rá a csirkemellet és süssük 4 percig, majd fordítsuk meg és a másik oldalt is pirítsuk 2 percig.
8, Amikor a csirke elkészült tegyük az árpagyöngykörethez a párolt mángoldot és a paprika csíkokat is, főzzük össze, kóstoljuk meg, fűszerezzük ha szükséges, és forraljuk készre egy perc alatt.
9, Tálaláskor tegyünk a tányérra friss lollo salátát, pár csík friss paprikát és lila hagymát, majd tegyük mellé az árpagyöngyös zöld köretet, rá a szalonna csíkokat és mellé a csirkemellet.