A bőség kertje 2. _f

Több is megterem a kertedben, mint amennyit eddig gondoltál!
Kis területen több táplálék?
Több, mint 10 éve a sárga csekkek szaporodása miatt kezdtem el egyre többet termelni azzal a céllal, hogy ne kelljen táplálékot vásárolnom. Nagy öröm évről évre egyre több
alapanyagot kihúzni a bevásárló listáról.

Az alap zöldségeken kívül már a kertemből kerülnek a kosárba többek között a kenyér alapanyagok, édesítők, fehérjeforrások is ! Ezekhez elfeledett  szupernövényeket termelek, amelyek mennyiségben és tápanyagokban is több táplálékot adnak, valódi szupertáplálékok.  Ezt társítom a jó helykihasználással és talajttápláló növények vetésével, aminek eredményeként megduplázható a termés mennyiség.

A kertészkedés akkor éri meg igazán, ha a befektett munkán kívül nem kerül semmibe!  Régi és új egyszerű megoldásokkal 100%-ban  ingyen kertészkedek, ahogyan a természet is.  Mindenben együttműködöm a földdel, hisz  nélküle nem megyünk semmire.

Honlapomon regisztráció után azonnal elérhetőek a konyhakert indításához szükséges alapismeretek videó formájában. Aki kezdő és folyamatos segítséget szeretne annak a Bőség kertje első kötetét ajánlom, amiben a Kalendárium hónapról, hónapra útmutatót ad a tennivalókhoz.

A bőség kertje második kötetében közreadom azokat a megoldásokat, amikkel bárki csökkentheti a bevásárlólistáját vagy akár meg is szüntetheti azt.
A konyhakerttel együtt átalakul a főzés, már nem recept alapján megyünk megvenni a hozzávalókat, hanem abból főzünk, ami terem. Ahhoz, hogy mindezt változatosan, egyszerűen és finoman készíthessük el nem árt néhány praktika. A saját gyakorlati praktikáimat összegyűjtöttem, hogy senki számára ne legyen fejtörés a főzés, befőzés.

Akinek nagyobb területe van ízelítőt kap abból, hogy hogyan legyen jövedelme a kertből.  Az Ízes Udvar Biofarm gyakorlati tapasztalatát Fiam – Biró Mátyás osztja meg.

 

A bőség kertje 2 fejezetei::

VÁLTS TERMÉSZETESRE: Hogyan alkalmazkodjunk a megváltozott világhoz életmódunkkal, szokásainkkal? Milyen változtatásokkal tudunk többet kihozni a kertünkből? 

INGYEN KERTÉSZKEDÜNK: – ahogy a természet is! Vetőmag, tápanyag, növényvédelem önellátás, hogy zöldségekkel teljesen önellátók legyünk. 

AZ VAGY, AMIT MEGESZEL! Hogyan állítsuk össze kerti bevásárlókosarunkat, hogy minél jobban táplálja testünket.

OKOS VÁLASZTÁS – Tervezzük újra a kiskertünket- azt termeljük, ami jól működteti a testünket és mennyiséget is ad! 

PRAKTIKUS KONYHA: Hogyan legyen táplálékunk egyszerre finom és egészséges, egyszerű, gyors módszerekkel? Nem receptgyűjtemény, hanem mindaz, amivel egyszerűvé teszem a főzést minden kertészkedő számára.  Fotók, rajzok, táblázatok segítenek a háztartási alapismeretekben.

BIOKERTBŐL JÖVEDELEM: Az Ízes Udvar Biofarm ízelítője Biró Mátyástól. Ez azoknak szól, akiknek van kicsit nagyobb területük ahhoz, hogy eladásra is termeljenek.

A kötet 198 oldal, színes fotókkal és hasznos táblázatokkal.

0
    0
    Kosár
    A kosarad üresVissza a boltba