Leírás
Bor – mámor vacsoraest
Engedd, hogy érzékeidet rabul ejtse a bor és gasztronómia találkozása!
Ezen az exkluzív estén egy páratlan utazásra indulsz, ahol minden pohárba töltött bor és tányérra helyezett étel varázslatosan fog hatni érzékszerveidre.
A biokert ölében a nyugalom és kikapcsolódás a belépéstől kezdve érzékelhető lesz a finom boroknak és az ínyenc ételeknek köszönhetően pedig garantált az egész estés kikapcsolódás.
Az est folyamán Dobosi Győző vezet be a bio borok világába, ahol megkóstolhatod a Balaton felvidéki Dobosi borászat Nivegy – völgyének legjobb tételeit:
1. Gyöngyöző randi a poharaddal
2. Olaszrizling
3. Bio Kéknyelű 2021
4. Bio Nivegy- völgy Olaszrizling 2022
5. 6. Bio Cabernet Sauvignon 2022
6. Bio Juhfark 2022
A borokhoz párosított ételekért a Tányéron a Biokert konyhájának chef- e Biró Bálint felel, a menü alkotási folyamatban pedig részt vett Piróth Zoltán Monk’s bistrot volt chef- e , aki vendégként látogatott el a biokertbe augusztusban és ezután ajánlotta fel szakértelmét ehhez a különleges esthez. Mesteri összeállítások születtek, amelyekben a borok esszenciája érvényesül a kert friss alapanyagaival.
Menü:
1. Patiszon – napraforgó – kókusz virág
2. Tőkehal – író – zöldalma
3. Kacsamell – paszternák – sárgarépa – szezám
4. Szarvas gerinc – zeller – kel
5. Vanília – körte – crumble
Helyszín: “ A bőség kertje” Ráckeve
Időpont: 2024. szeptember 20. péntek, 18:00-22:00
Jegyinformációk:
Jegyek ára: 20.990 Ft/fő, kizárólag online és elővételben vásárolhatók meg.
Fontos: Az eseményen csak 12 éves kortól lehet részt venni!
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a kert védelme érdekében kis kedvenceket sajnos nem tudunk fogadni.
Kérjük, válassz italt is az ételcsomagodhoz előre.
Szeretettel várunk, Krumpach Erzsébet, Biró Bálint és Dobosi Győző
Krumpach Erzsébet – biokertész – a bőség kertje könyv szerzője és a kert fenntartója
Biró Bálint – chef – Már gyerekkoromban is elvarázsolt a konyhában való alkotás. Szakmai képzettségemet a gimnázium elvégzését követően szereztem meg, ekkor kezdtem tudásomat elmélyíteni a konyhaművészetben. Úgy érzem a “Tányéron a biokert” tökéletes esemény arra, hogy megtudjam mutatni a vendégek számára, hogy mit jelent számomra a gasztronómia. A siker számomra azt jelenti, hogy számtalan különleges ízt varázsoljak a tányérokra és annál több mosolyt az arcokra.
Dobosi Győző – A szőlőben nőttem fel, ott tanultam meg biciklizni, befűzni és törzset pucolni. Borásznak Balatonfüreden tanultam, de a legtöbb tudást az élettől és a családi vállalkozástól kaptam. A feleségemet is egy borfesztiválon ismertem meg és az első babánkat is a kórházból már rögtön a borhétre vittük. A mottóm az, ha valamit csinálunk, azt csináljuk teljes gőzzel – így együtt hegyeket (és dűlőket) mozgatunk meg!