Bőség kertje kertbemutató és Virágkóstoló Halmos Mónikával – június 30.

Fedezd Fel a Természet Csodáit a Bőség kertje Kertbemutatón és Virágkóstolón!

Egy program, ahol megismerheted a bio kertészkedés titkait, és felfedezheted, hogyan tarthatod egészségesen és fenntarthatóan a saját kertedet, majd részt vehetsz egy virágkóstolón Halmos Mónikával!

14990 Ft

20 készleten

Leírás

Fedezd Fel a Természet Csodáit a Bőség kertje Kertbemutatón és Virágkóstolón! Egy program, ahol megismerheted a bio kertészkedés titkait, és felfedezheted, hogyan tarthatod egészségesen és fenntarthatóan a saját kertedet, majd részt vehetsz egy virágkóstolón Halmos Mónikával! Az első részben a természet mintájára alapozott bőség kertje biokertet mutatom be kiemelve a természtéstechnológia legfontosabb elemeit és megosztom sokéves gyakorlati tapasztalataimat. A díszkert, zöldséges és gyümölcsös megtekintése biztosan sok ötletet és inspirációt nyújt a saját bio kertedhez. A virágkostóló részben Halmos Monikával beszélgetünk arról, melyek az ehető virágok a kertben, mire érdemes figyelni a termesztésüknél, melyiket, mikor érdemes „szüretelni”. Hogyan tehetjük el a kedvenc virágokat későbbre, télire – egyáltalán, eltehetjük-e? Mire használhatjuk, melyek a fűszerezésre, színezésre alkalmasak, melyeket tehetjük salátába? Milyen virágokat tölthetünk, süthetünk? Kalandozunk kicsit a „virágtörténelemben”, milyen rögös út vezetett az arisztokratikus kastélykonyhákból, a paraszti kertekből a mai csúcsgasztronómiába és a reformkonyhába. Miről írtak kétszáz éve a szakácskönyvek, és mely virágos receptek azok, amelyeket már ókor embere is készített? Hihetünk-e az interneten százával közzétett virágos recepteknek? Kóstolunk: megismerjük a virág színét, illatát, bársonyosságát vagy éppen haragos durvaságát, ugyanúgy az ízével is érdemes tisztában lenni. Megízleljük a virágot édesen, sósan, tésztába sütve, cukorba forgatva, salátaként, lágy desszertként gyümölccsel házasítva. Ételeinkbe komponálva őket az illat, íz és látvány együttes élményével teli, szenvedélyes kulináris kalandokban lehet részünk. Elmerülünk egy kicsit a virágos irodalomban: mert a regények is tartogatnak remek történeteket, drámába ágyazott virágos recepteket – virágos és kerti irodalom Alphonse Karr kis francia kertjétől az emigrációban író Hock János lelkész virágmeséin át egészen a kortárs Virágzabálókig. Tarts velünk a kertlátogatással egybekötött virágos ételköltemények kóstolójában! Helyszín: A bőség Kertje: 2300 Ráckeve, Széchenyi u 101. Időpont: 2024. június 30. vasárnap 10:00-12:00 Töltődj és tanulj a természet lágy ölén! Vásárold meg beléőjegyed most, a helyek korlátozottak! A kosárba helyezés és fizetés után érvényes a belépőjegy. A vásárlásról elektronikus számlát küldünk a KRUMON KFT feladójaként.
0
    0
    Kosár
    A kosarad üresVissza a boltba