Hamarosan – BŐSÉG – tavasz – ZÖLDtakaró keverék – 1 kg – 360 nm2-re

1400 Ft

Gyors átütő gyomelnyomás  és talajlazítás a mustár segítségével, extra hatékony nitrogén trágyázás – tápanyagvisszapótlás még a tápanyagigényes növényeknek is a lóbab erejével, finom takarás a facéliával.  Vetés 2-3 cm mélyre. 1 kg vetőmagot keverjük össze 1 kg búzadarával, így egyenletesebb lesz a szórás, de anélkül is működik. 30-40 cm magasan lesaraboljuk és a zöldtömeg ott marad takaróként a talajon. Mire palánta kiültetésre kerül a sor tökéletes lesz a talaj. A gyökérzöldségek vetése is kitolható odáig, egyedül a hagymáknak kell helyet készítei, mert azokat március 20 körül el kell duggatni (kivéve tavaszi fokhagyma február) .

Ez a keverék tökéletes a tavaszi talajelőkészítéshez.

Összetétel:  lóbab 45%, mustár 45%, facélia 10 %

Elfogyott

Kategória:

Leírás

  • Gyors átütő gyomelnyomás  és talajlazítás a mustár segítségével
  • extra hatékony nitrogén trágyázás – tápanyagvisszapótlás még a tápanyagigényes növényeknek is (paradicsom, paprika, uborka, padlizsán, tökfélék)  a lóbab erejével
  • finom takarás a facéliával.
  •  1 kg vetőmagot keverjük össze 1 kg búzadarával, így egyenletesebb lesz a vetés.  Nem termést várunk tőle csak egy sűrű levéltömeget, amit pár hét után zöldtrágyaként használhatunk fel. Vetés 2-3 cm mélyre, sorba vetve vagy szórva begereblyézve. Amikor 25-35 cm magas, akkor  lesaraboljuk és a zöldtömeg ott marad takaróként a talajon a gyökértömeg és a bomló zöldtömeg pedig feltölti a talajt tápanyagokkal!  Mire palánta kiültetésre kerül a sor tökéletes lesz a talaj, finom morzsás szerkezetű és takaróval borított talajba ültethetünk.  Amennyiben rossz szerkezetű, tápanyaghiányos a talajunk, akkor érdemes a  gyökérzöldségek vetését is későbbre ütemezni és előtte feltölteni a talajt ezzel a módszerrel. Május közepi vetéssel még ugyanúgy lesz szép petrezselyem és sárgarépa a kertünkben. Egyedül a hagymáknak fontos mindenképp helyet készíteni, mert azokat március 20 körül el kell duggatni (kivéve tavaszi fokhagyma – február).

Ez a keverék tökéletes a tavaszi talajelőkészítéshez.

Összetétel:  lóbab 45%, mustár 45%, facélia 10 %

További információk

Tömeg 1,9 kg
0
    0
    Kosár
    A kosarad üresVissza a boltba