Valóban! Már csak 2 generációnak van élet a földön,
ha nem változtatunk!

Egyre több külföldi és hazai szakember köztük dr Roszik Péter ad határozott hangot termőföldünk haldoklása miatti aggodalmának. dr. Roszik Péter szerint,  “Ha úgy folyik tovább a gazdálkodás, ahogy most, még két generációnak van élet a Földön, nekünk és a gyerekeinknek. Biztos, hogy változtatni kell. “

Hasonlóan ír az agrarszektor.hu : Hazai és nemzetközi kutatások azt igazolják, hogy mindössze 60 éve van a termő Földnek, amelyről évente 75 milliárd tonna termőföld tűnik el, 80%-a pedig többé-kevésbé károsodott. Az, hogy egészséges élelmiszert fogyasztunk-e, nem az élelmiszeripari gyárakban, hanem már – a rohamosan csökkenő – termőtalajnál eldől. 

Eljött tehát a tettek ideje!

A találgatások, felelősségre vonások helyett koncentráljunk inkább a megoldásra és a tettekre. Ellentétben sok területével a világnak, ahol tényleg porszemek vagyunk beleszólás nélkül – a földért mindenki tehet, akinek egy talpalatnyi is van a lába alatt, amivel rendelkezik. Sőt közvetve még az is, akinek nincs.

Senkinek nem kell magyarázni, hogy levegő nélkül pár percig, víz nélkül pár napig élhetünk csak.

De mi lesz akkor, ha nem lesz élő talaj, ami az összes táplálékunk alapja?

Nem kell visszamenni az ókori megoldásokért ahhoz, hogy változtassunk. Éppen a talajbiológia mai tudásbázisa mutatja meg, hogy hogyan tudunk egyszerűbben, olcsóbban és vegyszerek nélkül termelni. Hogyan?

A megoldás az élő talaj visszaállítása, ezáltal a talaj termőképességének fokozása a jelenlegi pusztuló fázis helyett.

A biológiailag élő talaj megteremtéséhez el kell dobni minden vegyszert – mérget! Ez önmagában is jó hír, hisz akkor csökken az emberek táplálkozás útján történő közvetlen mérgezése is!

Világszerte kipróbált, több évtizede működő technológiák vannak arra, hogy mindez hogyan lehetséges.

Ha valóban tenni akarsz tudj meg többet!

  1. Ha konyhakerted van pár száz négyzetméteren, és szeretnél vegyszermentesen az élő talajért tevékenykedni, akkor KATTINTS IDE.
  2. Ha városban élsz tudd meg, hogy fogyasztóként mivel járulhatsz hozzá a termőtalaj megóvásához, KATTINTS IDE!
  3. Ha több hektáron vagy többszáz hektáron gazdálkodsz és szeretnéd a költségeidet ötödére csökkenteni KATTINTS IDE.

Mindenki akkora területen változtasson , amennyivel rendelkezik! Akinek egy balkonja van ott, akinek kiskertje ott, akinek több hektárja az több hektáron változtasson! Mindenki csak a saját tetteiért vállaljon felelősséget, de ott vállalja a felelősséget!

Termelj úgy, hogy ne kelljen fél napokat a kertben gyomlálnod.
Hagyd, hogy a talajélőlények dolgozzanak helyetted!

BŐVEBBEN