Több is megterem a kertedben, mint amit eddig gondoltál!

Több, mint 10 éve a sárga csekkek szaporodása miatt kezdtem el egyre többet termelni azzal a céllal, hogy ne kelljen táplálékot vásárolnom. Nagy öröm évről évre egyre több alapanyagot kihúzni a bevásárló listáról.

Mára már kiskertekben megtermelhető gabonafélékkel és ritkán termeszetett, de annál  értékesebb fehérjeforrásokkal is bővült a megtermelt táplálékaim listája. Mindezt a korábbi területen, térben és időben történő tökéletes helykihasználással érem el.

A kertészkedés akkor éri meg igazán, ha a befektett munkán kívül nem kerül semmibe! Ez is működik, bár sok kudarcomba került, amíg minden sikerült.  Régi és új egyszerű megoldásokkal 100%-ban  ingyenkertészkedek, ahogyan a természet is.  Mindenben együttműködöm a földdel, hisz  nélküle nem megyünk semmire.

Honlapomon regisztráció után azonnal elérhetőek a konyhakert indításához szükséges alapismeretekvideó formájában. Aki kezdő és folyamatos segítséget szeretne annak a Bőség kertje első kötetét is ajánlom, amiben a Kalendárium hónapról, hónapra útmutatót ad a tennivalókhoz.

Kis területen több táplálék?

Kis területen több táplálék?

A bőség kertje második kötetében közreadom azokat a megoldásokat, amikkel bárki jelentősen csökkentheti a bevásárlólistáját vagy akár meg is szüntetheti azt.

Olyan információkat nyújtok át, amelyeket eddig semmilyen szakkönyvben nem olvashattál, hiszen a legértékesebb táplálékok,  gabonák, fehérjeforrások kiskerti termesztéshez adok gyakorlati útmutatót. Emellett az ingyen kertészkedés minden csínját-bínját is bemutatom.

A saját termény előnye, hogy friss és egészséges, persze, ha jól tároljuk és jól készítjük el. A tartósításhoz és a főzéshez nyújtom át egyszerű praktikáimat, amelyekkel gyorsan elkészülnek a legfinomabb ételek. Ne legyen fejtörés a főzés, befőzés!

Akinek nagyobb területe van ízelítőt kap abból, hogy hogyan legyen jövedelme a kertből.  Az Ízes Udvar Biofarm gyakorlati tapasztalatát Biró Mátyás osztja meg.

A Bőség kertje 2 fejezetei:

Válts természetesre : Hogyan alkalmazkodjunk a megváltozott világhoz életmódunkkal, szokásainkkal? Milyen változtatásokkal tudunk többet kihozni a kertünkből? 

Mindent megkapunk a természettől ahhoz, hogy ingyen kertészkedjünk! Vetőmag, tápanyag, növényvédelem önellátás, hogy zöldségekkel teljesen önellátók legyünk. 

A természet táplál! Hogyan állítsuk össze kerti bevásárlókosarunkat? Kiskertekben megtermelhető gabonák és fehérjeforrások gyakorlati termesztési tapasztalatai. Útmutató ahhoz, hogy hogyan illesszük be a zöldségek közé a termesztésüket.

Tartósítás természetesen  – ahogy régen is! Rajzos útmutatók segítenek a fermentálás, sóval, olajjal tartósítás stb. rejtelmeiben. 

Természetes konyha egyszerűen: Hogyan legyen táplálékunk egyszerre finom és egészséges, egyszerű, gyors módszerekkel? Nem receptgyűjtemény, hanem mindaz, amivel egyszerűvé tehetjük a főzést.  Fotók, rajzok, táblázatok segítenek.

Biokertből jövedelem: Az Ízes Udvar Biofarm ízelítője Biró Mátyástól. Ez azoknak szól, akiknek van kicsit nagyobb területük ahhoz, hogy eladásra is termeljenek.

0
    0
    Kosár
    A kosarad üresVissza a boltba